Honden

Honden zijn roofdieren en staan bekend om hun goede reukvermogen. Maar ook de ogen en oren van de hond zijn sterk ontwikkeld. Honden stammen af van de wolf en zijn dus sociale dieren die zich graag in een groep bevinden. Mens en hond leven waarschijnlijk al 135.000 jaar samen. Inmiddels zijn door selectie meer dan 400 hondenrassen ontstaan.

Tegenwoordig worden de meeste honden gehouden als gezelschapsdier. Het is niet zo raar dat honden onze beste vrienden en populairste huisdieren werden. Honden begrijpen onze lichaamstaal en ze leren snel onze bewegingen, wensen en behoeften in te schatten.

Bij ons vindt u alles wat u nodig heeft voor uw hond. Praktische zaken als een riem of voerbak, maar ook leuke speeltjes. En natuurlijk het voer dat het beste bij uw hond past.

Deze merken voeren wij:

Onze adviezen

Honden en katten

Honden en katten

Als je al een kat of hond hebt en je wilt er een hond of kat bij, wat doe je dan? Je zet ze in ieder geval niet direct bij elkaar. Dit gaat te snel en de kans op een goed verlopen introductie is klein. Het vergt tijd en geduld om de dieren aan elkaar te...

Een hond aanschaffen

Een hond aanschaffen

Bedenk bij het aanschaffen van een hond uit het asiel of bij de fokker van te voren goed of er plaats is in je leven voor een hond en kijk naar de tijd die je kunt besteden aan een hond. Veel mensen beseffen onvoldoende hoeveel tijd en aandacht het...